Petitie

Beste collega’s van de zorg,

Het is de hoogste tijd voor actie vanuit de zorg – en daarvoor hebben we jou nodig!

Vorig jaar is er is voor ons geklapt, maar nog steeds wordt er vanuit de politiek niet naar ons geluisterd! Ben jij dat ook meer dan zat?
Wij klappen nu terug! Teken hieronder de petitie:

De knop zorgmedewerkers zonder big-nummer is ook voor IEDEREEN die de zorg een warm hart toedraagt.

 

Ons zorgstelsel staat al zo lang onder hoge druk dat we kunnen spreken van uitholling. Er is een ernstig tekort aan handen (lees: mensen) aan bed en we zien meer collega’s vertrekken dan komen.
Ondertussen wordt er door de overheid gigantisch geïnvesteerd in allerlei corona-maatregelen terwijl de personeelstekorten die 5-10 jaar geleden al konden worden voorzien alleen maar oplopen! 
Kortom: de focus van de politiek ligt verkeerd, zo kunnen wij geen volgende griepgolf opvangen!


De focus zou juist moeten liggen bij het opleiden, behouden en koesteren van ONS zorgpersoneel – als de volksgezondheid voorop staat, dient de overheid dáár in te investeren!

 

Waar we behoefte aan hebben is:
– betere beloning die zowel recht doet aan de verantwoordelijkheid die zorgmedewerkers dragen als aan de zwaarte van het werk
– minder administratieve handelingen zodat we meer aan het bed van de patiënt kunnen te staan: dat is het hart van ons beroep en daar ligt onze bezieling
– meer autonomie binnen het werk, passend bij waar wij als medisch professionals voor zijn opgeleid.

Onze oproep aan jou is: Help nu mee om de aandacht van de politiek op de zorg gericht krijgen. De input van ons als zorgmedewerkers moet daarin leidend zijn!

De urgentie is groot, daarom willen wij zo snel en zo veel mogelijk steunbetuigingen verzamelen. Geef je steun nu, door je naam, e-mailadres en BIG-registratienummer hier achter te laten.
Deel deze oproep alsjeblieft zo snel mogelijk met zo veel mogelijk collega’s.

Je kunt ook je ideeën doorgeven over hoe we de zorg moeten hervormen om samen de toekomst stabiel en sterk in te kunnen gaan.

Geef hier je idee door.

Op deze site kun je via de teller de hoeveelheid steunbetuigingen terugzien. Daarnaast houden wij je op de hoogte door middel van een nieuwsbrief die je op je mailadres zult ontvangen.

Dank voor je steun! We gaan ons hard maken voor politieke zorg voor de zorg!

 

 

 39,763 total views,  1 views today